Workshopul Corpul Conștient oferă 2 zile de practică concentrată a Gimnasticii Funcționale, într-o atmosferă relaxată în care timpul pare să stea pe loc. Structura acestuia îți oferă posibilitatea de a experimenta Gimnastica Funcțională într-o manieră intensivă, personală și în propriul tău ritm.
Scopul workshop-ului Corpul Conștient este acela de a susține participanții să se elibereze de restricții și fixații; sunteți însoțiți spre propria naturalețe, fluiditate, spațialitate și echilibru.
Cum este organizat workshop-ul?
Durata workshop-ului este de două zile, de obicei sâmbăta și duminica între orele 10:00 – 18:00 cu o pauză de prânz de 1,5 h.
Fiecare participant are nevoie de echipament lejer, cu pantaloni lungi și bluză cu mânecă lungă, plus 1-2 pături și o perniță.
Teme abordate pe parcursul workshop-ului
Despre gimnastica funcțională
De-a lungul anilor în care am organizat aceste workshop-uri, am observat cum tehnicile gimansticii funcționale sunt înțelese și ușor acceptate de către participanți. Cum, inițial, ei le execută timid, apoi le stăpânesc, iar în final, datorită multiplelor beneficii pe care le resimt, ajung să le integreze în viața de zi cu zi și să nu-și mai poată imagina un alt mod de a se mișca.
Mai multe detalii despre gimnastica funcțională și reeducarea mișcării – principii de la baza workshop-ului – puteți găsi aici.
Beneficiile workshop-ului
- Îmbunătățirea și armonizarea posturii corporale.
- Detensionarea anumitor zone din corp, cu posibila reducere a durerilor.
- Recuperare eficientă după efort sau traume fizice.
- Creșterea mobilității fizice pentru toate categoriile de vârstă.
- Îmbunățățirea mișcărilor corporale și efectuarea lor cu mai multă eleganță, eficiență și un consum mai redus de energie. Aceste beneficii se regăsesc atât la nivelul mișcărilor de zi cu zi, cât și în ce privește mișcările fizice mai complexe (sport, dans, actorie etc.)
- Relaxare psihoemoțională și creșterea stimei de sine.
Un beneficiu adiacent al workshop-urilor “corpul conștient” este acela că participanții învață noi tehnici de relaxare, de îmbunătățire a posturii și a mișcării corpului lor, iar aceste noi tehnici pot fi utilizate în viitor, ori de câte ori este nevoie. Tehnicile sunt simple și – odată învățate – oricând la îndemână, astfel încât ele pot fi efectuate le nevoie, atât într-un cadru organizat (la sala de sport, ca parte integranta a unui program sportiv) fie individual (acasă sau chiar în parc sau în grădină).
Cui i se adresează workshop-ul?
Punctual, câteva exemple de categorii de oameni care au participat și simtit, de-a lungul anilor, beneficiile workshopului “corpul conștient” includ:
- Oameni cu profesii solicitante și care petrec mult timp la birou, mai ales în poziții statice.
- Oameni cu profesii solicitante fizic, de exemplu muzicieni, dansatori, actori sau sportivi.
- Părinții care doresc să își îndrume copiii înspre o activitate sportivă sau ai căror copii sunt pe punctul de a merge la școală (un părinte bine informat pe această direcție, poate sesiza la timp, la copii, anumite tendințe spre dezechilibru postural.
- Persoanele care se recuperau în urma unui accident sau a unor boli și traume fizice (în aceste situații se realizează o evaluare prin care putem determina în ce măsură ar putea exista contraindicații pentru participarea la workshop).
- Persoane în vârstă și a căror mobilitate este scăzută.