De la a avea grija de corp, la a nu mai avea grija lui!

Durerile de spate – între prevenție și recuperare

~ atelier practic și discuții libere ~

Educație Fizică pentru îmbunătățirea calitătii vieții prin eliberarea de tensiune și/sau durere

“În concordanţă cu informaţii publicate de renumitul Institut Emnid, două treimi din populaţie se confruntă, ulterior diferitor intervenţii terapeutice la nivelul sistemului locomotor, cu o revenire a durerilor, 61% sunt afectaţi zilnic de acest gen de dureri, şi fiecare a treia zi de absenţă la locul de muncă este cauzată de durerile de spate. Cu toate acestea, 85% din pacienţii cu dureri de spate cronice, nu beneficiază de tratament adecvat.”

Trăim zilnic într-o mișcare continuă, concentrați pe îndeplinirea diferitelor sarcini și obiective, uneori abia având timp să bifăm toate lucrurile pe care ne propunem să le realizăm într-o zi și prea puțin conștienți de ceea ce se întâmplă în corpul nostru înainte ca el să ne atragă atenția prin oboseală și durere.

După o perioadă de timp mai scurtă sau mai îndelungată, corpul începe să se “adapteze” la acest efort prin dezechilibre de postură, tensiune și oboseală; în aceste condiții, disconfortul sau durerile sunt resimțite din ce în ce mai des.

Adesea abia în această ultimă fază decidem că e timpul să facem ceva, și constatăm că nu e chiar atât de ușor (sau este chiar imposibil) să corectăm ceea ce am stricat în ani de zile, din neatenție și neglijență. De exemplu, vrem să îndreptăm spatele și observăm că e greu și chiar dureros să menținem o poziție echilibrată; începem să căutăm soluții și ne dăm seamă că pentru a ne recăpăta libertatea și ușurința de mișcare pe care am avut-o cândva, pentru a scăpa cu adevărat de tensiuni sâcâitoare sau dureri ce nu ne lasă sa ne bucurăm de viața pe deplin, sunt necesare mici ajustări a modului nostru zilnic de viață.

Pentru începerea bine informată a unui program de prevenire a apariţiei durerilor de spate(şi a altor dureri cronice) sau revenirea la o stare de confort fizic, te invit cu drag la acest atelier practic cu discuţii libere pe tema durerilor de spate şi nu numai.

În urma participării la acest eveniment, beneficiezi de:

 • strategii practice de Gimnastică Funcțională pentru menținerea armoniei posturii corporale – aceasta facilitând eliminarea tensiunilor și durerilor acute sau cronice de spate şi din alte părţi ale corpului…
 • stabilitate, echilibru, flexibilitate, coordonare crescute;
 • o mai bună înțelegere a implicării personale în menținerea unui corp armonios, fără dureri și complet funcțional pe parcursul întregii vieți
 • suport scris pentru exerciţiile pe care le înveţi aici

Ce se întâmplă la acest atelier?

Abordăm pe parcursul atelierului elemente esențiale pe tema cauzelor și modurile de rezolvare a durerilor de spate în particular, și a altor genuri de dureri în general; vei experimenta de asemenea moduri inedite de atitudine corporală, ce îți dau posibilitatea unei experiențe directe a ceea ce înseamnă un corp bine aliniat în câmpul gravitaţional și eliberarea de tensiune ce vine odată cu aceasta.

În a doua parte, pentru o înțelegere mai profundă a implicarii personale în viata de zi cu zi, vom avea o sesiune de intrebări libere.

Evenimentul este susținut de Iulian Cristian Mihai – Kinetoterapeut specializat în Gimnastică Funcțională și Terapii manuale mio-fasciale

Experiență

 • Kinetoterapie – Terapie prin mişcare
 • Armonizare Posturală prin Gimnastică Funcţională şi Masaj Mio-Fascial
 • Instructor de Fitness, Personal Trainer – Certificat in Londra
 • Gimnastică Funcţională experimentată cu grupuri de diferite vârste (7 – 90+ ani) – de peste 14 ani
 • Practician al terapiilor manuale de peste 15 ani
 • Certificat ca şi Formator
 • Prezentare de seminarii pe tema Fitness Integral(optimizarea greutăţii corporale prin echilibrarea exerciţiului fizic şi a alimentaţiei, metode de exerciţiu fizic individualizate pe stil propriu de viaţă)
 • Seminarii şi ateliere de lucru pe tema Armonizării posturale pentru eliberarea corpului de tensiune şi durere

Beneficiari

Oricine – tânăr sau în vârstă, cu o condiţie fizică slabă sau foarte bună – poate beneficia de efectele acestei metode.

Gimnastica Funcţională este benefică atât pentru cei ce se confruntă cu dureri fizice cronice sau acute, cât şi pentru persoanele sănătoase care vor să îşi îmbunătăţească/menţină calitatea vieţii si performanţa de mişcare (sportivă sau în viaţa de zi cu zi).

Detalii organizatorice

Durata eveniment: aproximativ o oră

Echipament necesar:

 • sală cu scaune pentru participanti(gen conferință)
 • nu este necesară o ținută sportivă (participantele la atelier ar putea simți nevoia de a se descălța de pantofii cu toc).

Pentru detalii legate de organizarea unui astfel de eveniment pentru un grup, trimite un mail la iuliancristianmihai[at]gmail[dot]com